Acces in Windows fara sa stii parola

Acces in Windows fara sa stii parola

Tutorial exclusiv pentru studiu

Te-ai jucat cu parola de acces in Windows sau cineva ti-a facut o farsa si nu te mai poti autentifica in sistem? Nu este imposibil sa iti recapeti dreptul de administrator si sa poti accesa sistemul. Mentionez ca acesta este un tutorial destinat studiului individual. nu sunt responsabil pentru cei care il vor utiliza fara consimtamantul proprietarului sistemului.

Acces in Windows

Acces in Windows

Pasul numarul unu: restartare calculator

Acces in Windows

restartare Windows

Dupa ce se afiseaza acest ecran, tineti apasat butonul de Pornire/Oprire pana sistemul se va inchide. Apoi porniti calculatorul din nou si cand va apare ecranul prin care va este comunicat faptul ca sistemul nu s-a inchis corespunzator, selectati „Launch Startup Repair (recommended)”.

Acces in Windows

Repornire cu repararea sistemului

Dupa apasarea tastei ENTER, va porni procesul de cautare si reparare a problemelor sistemului. Vom anula aces proces dand clic pe butonul CANCEL.

Acces in Windows

Anulare reparare

Dupa anularea procesului de cautare probleme vi se va arata urmatorul ecran prin care se cere repararea automata.

Acces in Windows

Reparare automata

Apasati ultimiul buton „Show problem details” si derulati tot textul pana jos unde veti gasi un link cu un fisier de tip txt, numit: „X:\windows\system32\en-US\erofflps.txt”. Dati clic pe acesta si se va deschide un popup cu Notepad.

Acces in Windows

Deschidere fisier cu Notepad

Mergeti in meniul File -> Open si dati dublu clic pe „Local Disk” sau discul in care este instalat Windows (de obicei in drive-ul cu litera C:), in cazul de fata este litera D.

Mergeti apoi in locatia cu folderul:  Windows/System32. In acest moment este imperios necesar sa urmati pasii adliteram pentru a nu strica sistemul complet. In partea de jos a ferestrei deschide la „Files of type” (al doilea camp) selectati „All files” (toate tipurile de fisiere). Derulati in jos pana gasiti „cmd” si la care ii faceti o copie in aceeasi locatie selectand fisierul „cmd” apoi CTRL + C (Copy) si CTRL + V (Paste). Veti primi un nou fisier numit „cms – Copy” sau ceva de genul.

Acces in Windows

Gasire si creare copie la fisierul CMD

In acelasi folder cautati fisierul numit „sethc”. Acest fisier are cheile principale. Redenumiti-l in „sethc 1”.

Acces in Windows

Redenumire fisier „sethc” in „sethc 1”

Redenumiti copia fisierului „cmd” creata anterior din „cmd – Copy” in „sethc”. Inchide fisierul text deschis cu Notepad si apasa „Finish” pentru inchidere PC sau restartare manuala.

Acces in Windows

Redenumirea lui „cmd-Copy” in „sethc”

Dupa restartare, vom reveni la ecranul in care ni se cere parola pentru autentificare. Apasati tasta „SHIFT” de 5 ori pentru a deschide fereastra de command prompt.

Acces in Windows

Deschidere command prompt

Acum incepe procesul de recuperare drepturi de control si acces in PC. Mai intai trebuie sa aflam denumirea utilizatorului care este administratorul cu drepturi depline. Pentru aceasta tastati in command prompt „net localgroup Administrators”  si cautati denumirea Administratorului.

Acces in Windows

Cautarea administratorului sistemului

Dupa cum se poate vedea unul dintre administratori este denumit „qwaszx”.  Acum trebuie schimbata parola acestui cont. tastati mai departe „net user <ACCOUNT NAME HERE> *” si scrieti noua parola de doua ori (pentru confirmarea acesteia). Nu se va afisa tastarea parolei insa aceasta se va inregistra in gestionarul de parola al sistemului. Din acest moment va puteti autentifica pe contul acesta de administrator cu noua parola. Este posibil ca din motive de securitate sa fie dezactivat acest cont si sa nu va puteti loga in el. Vom rezolva acest lucru tastand „net user <ACCOUNT NAME HERE> /active:yes”.

Acces in Windows

Schimbarea parolei contului

Acces in Windows

Activare cont de administrator dezactivat

Din acest moment puteti accesa sistemul cu acest cont de administrator caruia tocmai i-ati schimbat parola veche cu una noua.

Acces in Windows

Acces in cont cu noua parola

Acum aveti drepturi depline de Administrator.

INCA O DATA SPUN! NU MA FAC RESPONSABIL PENTRU PRELUAREA ACESTUI TUTORIAL IN SCOPUL DE A INFAPTUI ACTIVITATI ILEGALE.
Nota: Imaginile din acest tutorial au fost preluate de la PeregrineX, de pe Imgur si Adymedia.ro nu se face vinovat de eventualele pagube rezultate. Preluati acest tutorial pe riscul dumneavoastra.

Acest tutorial este preluat de aici.

Acces in Windows fara sa stii parola

| Securitate, Windows | 0 Comments
About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>