Microsoft Windows 10 are un keylogger activat in mod implicit – iata cum sa-l dezactivati

Microsoft Windows 10 are un keylogger activat in mod implicit – iata cum sa-l dezactivati

Cred ca multi sau cei mai multi dintre utilizatorii sistemului de operare Windows 10 nu stiu ca toata activitatea lor le este supravegheata printr-o aplicatie spion. Aceasta aplicatie este un keylogger si transmite toate informatiile catre Microsoft. Ce este un keylogger?

Keylogger-ul este o aplicatie ce realizeaza o actiune de urmarire a tastelor apasate de la tastatura, cu scopul de monitorizare si inregistrare a semnalelor trimise de la tastatura, astfel incat pesoana care utilizeaza tastatura nu are cunostiinta ca actiunile sale sunt supravegheate. Metodele cu ajutorul carora are loc procesul de keylogging sunt hardware si software bazate pe acces, la cele de analiza electomagnetica si acustica.

Aceasta aplicatie keylogger este setata in mod implicit sa trimita informatii catre Microsoft, despre tot ceea ce se realizeaza in sistem. Aces lucru este motivat de Microsoft prin faptul ca este utilizata pentru imbunatatirea experientei tastari, dactilografice si a serviciilor de corectare a textului etc.

Aceasta functie a fost prezenta inca de la inceput in Windows 10 si nu ar trebui sa fie setata ca activa in mod implicit la instalarea sistemului. Este stiut faptul ca la Microsoft confidentialitatea a fost o preblema reala. Guvernul francez a cerut anul trecut sa se rezolve acest inconvenient:

 Stop collecting excessive data and tracking browsing by users without their consent.

Se pare ca Microsoft a dat atentie partial la acest avertisment. Cei mai mult utilizatori isi dau acordul, tehnic, benevol si aproape inconstient la acest lucru. Cand sunt informati despre acest lucru doresc sa dezactiveze imediat keylogger-ul.

Cum sa dezactivezi Keylogger in Windows 10

Potrivit sectiunii de intrebari frecvente (Microsoft FAQ), pentru a interzice lui Microsoft si a altor entitati accesul la informatiile pe care le poate obtine acest program spion si care se pretinde ca este utilizat doar pentru imbunatatirea experientei de tastare (from using “your typing and handwriting info to improve typing and writing services”), urmati acesti pasi:

Mergeti la Start si selectati Settings > Privacy > General.

Opriti 

Send Microsoft info about how I write to help us improve typing and writing in the future

.

Daca aceasta optiune nu a fost dezactivata imediat dupa instalare, nu este nici o garantie cum ca Microsoft va sterge informatiile deja colectate. Ei promit sa disocieze copia capturilor facute de acest program spion de contul tau. Insa istoricul va ramane la ei si cine stie daca va fi anonim.

Microsoft Windows 10 are un keylogger activat in mod implicit – iata cum sa-l dezactivati

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.