Tipurile de website pe care le pot dezvolta sunt pentru prezentare, forumuri, bloguri, portaluri, site pentru anuturi, site pentru licitatii, site pentru e-learning si de tip wiki.
Vreau sa fac o clara diferenta intre mine si competitorii mei, in primul rand, prin abordarea clientului cu un limbaj simplu si comun.
Inainte de a incepe discutia despre cum realizez un web site, as vrea sa fac cunoscuti pasii prin care vom trece. Aceste informatii sunt necesare atat pentru cei care sunt familiarizati cu astfel de proiecte, cat si pentru cei care nu au avut legatura cu asa ceva pana acum.
In momentul in care te-ai decis ca vrei sa iti extinzi afacerea in mediul online, inseamna ca esti pregatit(a) pentru diverse provocari. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa constientizezi beneficiul de a detine propriul tau site prin care sa arati clientilor, ca existi si ca le poti oferi ceea ce au nevoie. Urmatorul pas este sa iti faci o idee despre cum sa arate site-ul tau. Este ca si cum ti-ai decora biroul. Trebuie sa te gandesti la toate detaliile care iti vor aduce beneficii in fata comepetitorilor tai.
Daca ai parcurs acesti pasi, esti pregatit(a) sa incepi un astfel de proiect. Acum insa, trebuie sa gasesti oamenii potriviti cu care sa pornesti proiectul care iti va aduce beneficii afacerii tale.
Cativa m-au ales pe mine, o parte m-au gasit cautand pe Google, o parte m-au gasit din recomandarile altor clienti.
In continuare trebuie sa gasim un nume pentru domeniul pe care va fi site-ul. Numele este indicat sa contina cel putin un cuvant cheie pentru domeniul de activitate al afacerii. Daca nu este disponibil unul preferat, trebuie gasite alternativele corecte. Ce se intampla daca alegi un domeniu asemanator cu al concurentei? Avantajul este ca daca acest domeniu este foarte cunoscut si retinut de multi clienti, la cautarea denumirii domeniului, poate fi gasit si al tau langa cel al concurentei. Dar ce ne facem daca concurenta are review-uri negative de la clienti? Pai domeniul tau va fi asociat cu el si va fi ocolit de catre clienti. In concluzie ar trebui sa gasim un nume de domeniu cat mai particularizat pentru ceea ce avem nevoie.
Gazduirea site-ului este indicata sa se faca pe un server ce are cateva caracteristici importante cum ar fi: uptime de cel putin 99,9%, access FTP cu user si parola, spatiu si trafic cat mai mare, facilitati gazduire email, suport SSL, cele mai utilizate interpretoare si cu versiuni actualizate la zi, anti-virus si altele.
Partea cea mai complexa acum incepe. Stabilim impreuna scopul site-ului, designul (culori, logo, imagini, texte, video), structura si functionalitatile acestuia.
Daca ai nevoie de un site de prezentare in care nu ai un volum mare de informatii de adaugat sau schimbat periodic, recomand un tip de website static - fara panou de control. Este genul de website care poate ocupa putin spatiu, care se incarca instant si ruleaza impecabil. Poate fi optimizat pentru Google (SEO - Search Engine Optimization), in acelasi timp si Responsive, adaptabil pentru orice dispozitiv mobil sau tebleta.
Daca ai nevoie de un site cu un volum mare si dinamic de informatie, iti recomand un site de tip CMS (Content System Management). Acesta este prevazut cu panou de control, in care se face autentificarea cu user si parola in mod securizat. Poti crea categoriile de articole si un numar nelimitat de articole cu text, imagini si video.